Cum să te expui la soare corespunzător. Loțiuni de plajă, vitamina D și alte sfaturi care să te protejeze de radiația solară.

Vara este plină. Ne bronzăm și ne relaxăm sub cerul albastru. Dar chiar știam ce preucații trebuie să luăm pentru a nu fi în pericolul de a fi arși de razele soarelui? Știam cum să aplicăm loțiunile de plajă și care este cea mai sigură perioadă de a ne expune la soare? Și ce părere ai de vitamina D? Sunt și alte forme de protejare a pielii de soare?

Sun Rise Protect

De ce ar trebui să ne expunem la soare?

În fiecare an, suntem avertizați de dermatologici cu privire la expunerea excesivă la soare, mai ales la orele de vârf, arsrui solare, cancer de piele și abscese. La urma urmei, au dreptate total. Pe de altă parte, aceleași persoane nu menționează nicio parte pozitivă a expunerii la soare. Despre ce este vorba? Se știe că soarele stimulează producția de vitamina D în orice organism uman. Dar de ce avem nevoie de această vitamină? În fond, această substanță contribuie la funcționarea corectă a sistemului scheletic, nervos, muscular, imun, cardiovascular și de reproducere. În plus, vitamina D expidează funcționarea țesuturilor și influențează nivelul de melanină. Totuși, insuficiența de vitamina D împreună cu supradozarea ei pot cauza dezvoltarea a numeroase afecțiuni serioase. Sub aceste circumstanțe, nu ezitați să vă expuneți la soare, însă, amintiți-vă că trebuie să o faceți cu înțelepciune. O jumătate de oră pe zi de expunere la soare este de ajuns pentru a-i oferi pielii un bronz drăgut și sănătos, iar organismul nostru va produce cantitatea suficientă de vitamina D.

proti slnkuCum aplicăm loțiunile de plajă? Care sunt celelalte metode de a ne proteja pielea de efectele distrugătoare ale soarelui? Adevărul este că, toate cosmeticele care includ în compoziția lor filtre de gen UV au tendința de a accentua petele uscate în corp și de a albi fața. Din acest motiv, înainte de fiecare aplicare, este recomandat să vă exfoliați pielea întâi, iar abia apoi, să distribuiți cosmeticul pe corp, în conformitate cu ceea ce este scris pe prospect. Efectul de albire poate fi ascuns sub un autobronzant sau o pulbere mată închisă. În plus, nu uitați să acoperiți cele mai delicate părți ale corpului care sunt în special vulnerabile la deteriorarea produsă de razele solare. Aceste părți pot fi pleoapele, scalpul, urechile, buzele, gât, genunchii, pielea corpului ascunsă sub haine și picioarele. Știi și alte tehnici prin care să te protejezi de radiațiile UV? Uleiuri de măsline, uleiuri de nuci, mere, cafea, ceai, vin roșu, broccoli sau utilizarea busuiocului sunt cunoscute a aduce rezultate satisfăcătoare. Substanțele incluse în produsele menționate anterior au caracteristici de protecție. În plus, acestea sunt pline de vitamine și minerale. Datorită acestora, pielea ta va fi frumoasă și sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *