Aleo vera & sucul de aloe şi aplicarea cosmetică a acestora

Gelul de aloe vera şi sucul de aloe sunt produse versatile cu proprietăţi cosmetice de vindecare deoarece acestea nu doar accelerează vindecarea leziunilor şi calmează mâncărimea cauzată de înţepăturile de insecte, ci şi hidratează pielea şi regenerează părul. În acelaşi timp, acestea sunt accesibile ca preţ şi uşor de găsit. La alegerea unui gel de aloe, reţineţi că cel mai valoros produs conţine minimum 90% extract de aloe. În schimb, sucul de aloe nu trebuie să conţină zahăr, îndulcitori şi particule de fruct. Ce aplicare cosmetică au gelul şi sucul de aloe?

Gel cu aloe – aplicare cosmetică

Deşi gelul cu aloe este versatil, acesta poate cauza reacţii alergice. Prin urmare, înainte de a-l aplica pe corp, efectuaţi un test dermatologic pe o suprafaţă mică de piele.

Versatilitatea gelului de aloe se datorează în mare parte proprietăţilor sale hipoalergenice. Datorită acestei proprietăţi, gelul de aloe acţionează eficient pentru îngrijirea tuturor tipurilor de piele. În plus, are o formulă uşoară, se absoarbe foarte rapid şi nu lasă un strat uleios la nivelul pielii.

Măşti cu aloe preparate acasă

Gelul cu aloe are o consistenţă omogenă, un miros neutru şi este transparent. Astfel, merită adăugat în măştile preparate acasă ca înlocuitor pentru apă sau ulei natural. Gelul cu aloe vera face conferă măştilor faciale o consistenţă optimă pentru aplicarea la nivelul tenului şi o performanţă îmbunătăţită.

Gel cu aloe pentru mătreaţă uscată

Mătreaţa uscată apare ca rezultat al uscării excesive a scalpului, de exemplu, din cauza utilizării unor produse cosmetice nepotrivite. Pentru a hidrata scalpul, puteţi masa o cantitate mică de gel cu aloe la nivelul scalpului. Nu este necesar să clătiţi deoarece nu lasă un strat uleios şi nu îngreunează părul. În plus, gelul cu aloe are efect antifungic, prin urmare, ajută la combaterea mătreţii.

Gel cu aloe pentru păr

Gelul cu aloe poate fi adăugat în cosmeticele de păr, de exemplu, în şampon, mască, ulei sau balsam. Puteţi crea un pulverizator de păr şi o compresă pentru calmarea scalpului la bază. Gelul cu aloe hidratează părul, fără a-l îngreuna.

Tratament de întărire a părului cu aloe vera

Gelul cu aloe trebuie masat la nivelul vârfurilor de păr, ceea ce va îmbunătăţi condiţia acestora, prevenind despicarea. Poate fi utilizat oricând este nevoie pentru a netezi şuviţele rebele de păr. Masca cu aloe vera acţionează eficient la îngrijirea părului vizibil deteriorat, de exemplu, ca rezultat al procesării excesive. Aplicaţi gelul la nivelul părului proaspăt spălat şi uscat cu un prosop, înfăşuraţi un prosop sau o cască de duş şi lăsaţi să acţioneze aproximativ 2 ore, apoi clătiţi bine şi periaţi. Dacă este necesar, părul poate fi spălat cu şampon. Tratamentul de întărire a părului cu aloe vera poate fi aplicat de până la 4 ori pe săptămână.

Suc de aloe pentru păr

Sucul de aloe hidratează eficient părul. Efectul de întărire va fi apreciat mai ales de femeile cu păr subţire. Sucul de aloe poate fi utilizat ca aditiv în şampoane, balsamuri şi uleiuri de păr.

Compresă cu suc de aloe pentru scalp

Pentru a prepara o compresă pe bază de suc de aloe vara, amestecaţi aloe vera cu un mineral sau apă fiartă în proporţie de 1:1. Cea mai bună idee este de a turna soluţia într-o sticlă cu pulverizator şi de a aplica la nivelul scalpului. Astfel, scalpul va deveni bine hidratat şi iritaţiile vor fi ameliorate. La achiziţionarea sucului de aloe, acordaţi atenţie compoziţiei, care ar trebui să fie cât mai scurtă posibil. Atenţie la preparatele pe bază de aloe vera, care sunt de obicei îndulcite, deoarece zahărul şi îndulcitorii pot alipi firele de păr. În schimb, particulele de fruct sunt dificil de îndepărtat din păr.

Gel de aloe ca agent calmant după arsuri solare, epilare şi înţepături de insecte

Se recomandă păstrarea gelului de aloe în frigider timp de câteva ore. Astfel, acesta va oferi ameliorare suplimentară în caz de arsuri solare, înţepături de insecte şi leziuni apărute după epilare. Gelul de aloe calmează imediat pielea, se absoarbe rapid şi hidratează eficient, în special pielea deshidratată de soare.

Gel de aloe pentru cicatrici şi leziuni dificil de vindecat

Aloe vera are proprietăţi de iluminare şi regenerare, prin urmare, susţine procesul de vindecare. Aplicarea regulată reduce vizibilitatea cicatricilor şi petelor decolorate. Efectele sunt vizibile cu condţia ca tratamentul să fie efectuat de două ori pe zi, timp de 4-8 săptămâni.

Bază de machiaj cu aloe

Gelul de aloe trebuie aplicat în cantităţi mici la nivelul pielii deja acoperite cu cremă de faţă. De ce? Aceasta va accelera absorbţia cosmeticului, netezind tenul şi fixând machiajul.

Mască cu aloe pentru piele deshidratată

Compresele hidratante cu aloe răspund nevoilor tenului obosit sau ars de soare. Pentru a beneficia de acestea, este suficient să masaţi aloe vera la nivelul pielii faciale şi gâtului în prealabil spălate, prin mişcări circulare. Permiteţi excesului de aloe vera să se absoarbă complet.

Gel de aloe pentru cearcănele şi pungile de sub ochi

Pentru a reduce cearcănele şi pungile inestetice de sub ochi, aplicaţi o cantitate mică de gel de aloe vera la nivelul acestor zone de piele. Se recomandă răcirea prealabilă a produsului. Drept rezultat, pielea devine vizibil mai netedă şi mai odihnită.

Gel cu aloe ca ser nutritiv

Gelul cu aloe poate înlocui serul dacă un strat gros este aplicat înainte de culcare. Aceasta este o soluţie optimă înainte de un eveniment important, precum şi pentru utilizare zilnică, cu condiţia să curăţaşi temeinic tenul şi să îndepărtaţi machiajul.

Aloe pentru persoanele alergice

Persoanele predispuse la coşuri alergice, precum şi urticarie, iritaţii cu prurit sau eritem, dar care nu sunt alergice la aloe vera, pot aplica aloe vera ca tratament pentru piele. Acest preparat va ameliora imediat senzaţiile de mâncărime şi arsură şi va accelera vindecarea leziunilor mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *