Cum să eliminăm bronzul prea intens? Cele mai bune remedii preparate acasă

Vara este timpul ideal pentru a sta mai mult timp la soare, ceea ce înseamnă că este posibil să vă bronzaţi un pic prea mult. Nu ştiţi cum să eliminaţi un bronz prea intens? Nicio grijă – încercaţi aceste metode încercate şi testate de albire a pielii bronzate.

Femeile iubesc să se bronzeze deoarece nuanţa aurie a pielii le duce cu gândul la vacanţele tropicale de vară. Pielea uşor bronzată este superbă, radiantă şi se potriveşte perfect vestimentaţiei deschise la culoare. În plus, petele – mult mai vizibile pe pielea deschisă la culoare – sunt, astfel, camuflate.

Din păcate, bronzul prea intens are şi câteva dezavantaje – adaugă ani în plus în loc de a ne întineri. Pentru a înrăutăţi şi mai mult lucrurile, soarele usucă pielea şi accelerează procesul de îmbătrânire. Dacă este posibil, haideţi să stăm departe de bronzul puternic, evitând expunerea prelungită la soare, utilizând produse de protecţie solară, aplicând produse care menţin un nivel adecvat de hidratare şi nutriţie, pentru ca pielea să fie permanent regenerată.

Totuşi… ce putem face dacă lumina soarelui ne provoacă dificultăţi? Cum să eliminăm bronzul nedorit?

METODE DE A REDUCE BRONZUL

Exfoliere

Utilizarea regulată a scrubului este cea mai uşoară metodă de a elimina bronzul prea intens. Acesta nu trebuie să fie un tratament profesional – produsul de exfoliere preparat acasă în mod adecvat va fi suficient. Zahărul brun, sarea de mare, seminţele de zmeură sau ovăzul măcinat pot funcţiona eficient ca agenţi de exfoliere. Putem folosi, de asemeena, uleiurile preferate (hrănire), iaurt (calmează iritaţiile) sau miere (un produs minunat de hidratare) ca bază. Un produs de exfoliere DIY pentru reducerea bronzului trebuie să fie îmbogăţit cu ingrediente suplimentare iluminatoare, precum suc de lămâie, puţin Turmeric sau infuzie de muşeţel. De ce exfolierea este o metodă perfectă de eliminare a bronzului? Deoarece bronzul înseamnă piele schimbată la culoare care dispare odată cu celulele moarte ale pielii. În timpul reînnoirii celulare, se formează noi celule cu pigmentaţie normală. Puteţi aştepta până când bronzul dispare în mod natural, totuşi, acesta va fi eliminat mai rapid prin exfolierea celulelor moarte cu scrub.

Burete aspru

Utilizarea unui scrub nu este singura metodă de exfoliere a pielii. Încercaţi accesorii precum mănuşa de exfoliere. Masarea pielii în timpul băii este o metodă extraordinară de reducere a bronzului. Însă, acest tip de masaj nu este unul obişnuit. Utilizaţi un burete sau o perie aspră. Introducerea unui astfel de accesoriu în rutina de înfrumuseţare zilnică vă permite să eliminaţi fără efort celulele moarte inutile, să neteziţi pielea, să stimulaţi fluxul de sânge şi să facilitaţi procesul de reînnoire celulară. Astfel, veţi reduce rapid bronzul nedorit, albind pielea în mod facil.

Cremă de iluminare a pielii

Un alt truc eficient – cremele de iluminare a pielii concepute pentru persoanele care se confruntă cu petele pigmentare. Deoarece bronzul nu este nimic altceva decât efectul schimbării culorii pielii, o cremă bună de iluminare vă va ajuta, cu siguranţă, să scăpaţi de bronz. Cum acţionează cremele de iluminare a pielii? Acestea au la bază, în principal, o compoziţie de acizi naturali de exfoliere, vitamina C şi Hidrochinona – un ingredient de albire (cu proprietăţi similare extractelor de mure sau de zmeură, care pot repretenza un înlocuitor bun). Din păcate, acesteau au şi un dezavantaj – trebuie folosite regulat şi pe termen lung pentru a obţine rezultate vizibile.

Suc de lămâie

Sucul de lămâie este un ingredient extrem de eficient şi (cel mai important) uşor disponibil cu calităţi de iluminare a pielii. În afară de adăugarea acestuia în scruburilor preparate acasă, încercaţi un toner pe bază de suc de lămâie. Tot ce trebuie să faceţi este să diluaţi sucul de lămâie cu apă şi să-l folosiţi pentru a şterge pielea. Lămâia conţine o cantitate mare de vitamina C care iluminează pielea decolorată şi reduce vizibilitatea bronzului. Un aspect esenţial este că acesta trebuie folosit împreună cu produse puternice de hidratare, deoarece sucul de lămâie usucă pielea. În plus, se recomandă utilizarea sucului de lămâie înainte de culcare. Aplicat în timpul zilei, acesta poate provoca iritaţii din cauza sensibilizării pielii la soare.

Măşti de iluminare a pielii faciale DIY

Nu în ultimul rând, măştile preparate acasă pot ilumina eficient pielea şi estompa bronzul prea intens. Acestea sunt mai sigure decât cremele deoarece putem decide ce ingrediente să folosim şi cel mai indicat este să optăm pentru ingrediente naturale. Iată care sunt cele mai eficiente măşti pentru iluminarea pielii bronzate:

Mască cu lămâie & Aloe

Amestecaţi o lingură de suc de lămâie cu două frunze pisate de Aloe. Puteţi, de asemenea, adăuga gel de Aloe, ceea ce va facilita prepararea. Aplicaţi masca pe zonele bronzate, aşteptaţi câteva minute şi clătiţi cu apă. Acest amestec deschide nuanţa pielii şi poate fi aplicat de 2-3 ori pe zi.

Mască cu castravete & pătrunjel

Castraveţii şi pătrunjelul proaspăt au proprietăţi la fel de minunate de iluminare precum lămâia şi aloe. Amestecaţi o legătură de pătrunjel proaspăt şi un castravete. Puteţi, de asemenea, adăuga suc de lămâie şi miere naturală, pentru a beneficia de un nivel suficient de hidratare. Aplicaţi această mască în fiecare seară pentru a obţine o piele mai deschisă la culoare în câteva zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *