TOP 10 Sfaturi – cum să ne răcorim pe caniculă

Zilele fierbinţi de vară – toate visăm la ele dar când sosesc… căutăm disperate metode de a face faţă căldurii tropicale. Vara este cel mai frumos, dar şi cel mai obositor sezon al anului. Cum să facem faţă mai uşor căldurii ? Fără îndoială, următoarele 10 sfaturi excelente vă vor ajuta să faceţi faţă caniculei.

Cum să combatem căldura? Cele mai simple 10 metode

1. Beţi multă apă

1.5 l de apă reprezintă minimumul absolut, dar organismul are nevoie de mult mai multe lichide în timpul zilelor extrem de fierbinţi. Încercaţi să oferiţi corpului 3 litri de apă şi/sau ceaiuri de plate sau cocktail-uri sănătoase de fructe. Astfel, vă veţi proteja împotriva deshidratării şi pielea dumneavoastră va continua să fie fermă, fără riscul de îmbătrânire prematură.

2. Nu ieşiţi afară în timpul orelor de prânz

Cea mai intensă căldură şi cea mai periculoasă lumină solară pot fi observate între 11 am şi 2 pm. Totuşi, soarele are tendinţa de a fi nemilos şi în timpul orelor de după-amiază. De aceea, faceţi tot posibilul pentru a evita expunerea prelungită la soare. Aplicaţi creme cu factor de protecţie pe faţă şi gât şi protejaţi-vă capul – purtaţi o pălărie la modă, elegantă. Veţi evita arsurile solare şi nu vă veţi deteripra părul, care reacţionează negativ la radiaţiile UV (se deshidratează din interior, şuviţele devenind uscate şi fragile).

3. Asiguraţi-vă că aveţi întotdeauna un produs de protecţie solară la îndemână

Dacă planificaţi să petreceţi câteva ore în lumina soarelui – pe plajă, în excursie sau vizitând obiective turistice – reţineţi că un produs de protecţie solară protejează pielea doar patru sau cinci ore. Apoi, este necesar să reaplicaţi, prin urmare, încercaţi să putaţi întotdeauna un astfel de produs în geantă.

4. Aerul condiţionat – nu este întotdeauna o binecuvântare

Ştim ce ameliorare aduce în zilele călduroase, dar are, de asemenea, tendinţa de a fi înşelător, mai ales în zilele extrem de fierbinţi. Dacă există o diferenţă de şase grade între temperatura camerei şi cea de afară, vă expuneţi la infecţii, amigdalită sau răceală. De asemenea, reţineţi că aerul condiţionat este o „hrană” ideală pentru microbi şi bacterii, prin urmare, acesta trebuie curăţat. În caz contrar, riscaţi apariţia unor afecţiuni grave şi iritaţii de piele.

5. Răciţi-vă pielea

Dacă nu aveţi apă în apropiere, purtaţi la dumneavoastră şerveţele umede sau hidrolat de apă şi corp. Acestea tonifică pielea şi asigură prospeţime, permiţând răcirea corpului încălzit cel puţin pentru o perioadă. Toate tipurile de geluri de răcire oferă rezultate minunate, inclusiv mentolul de corp şi faţă, cu acţiune de calmare. O idee bună este să le purtaţi întotdeauna şi să le aplicaţi în caz de nevoie.

6. Purtaţi îmbrăcăminte uşoară, în care puteţi respira cu uşurinţă

În zilele fierbinţi, renunţaţi la materiale sintetice care împiedică corpul să respire şi perturbă circulaţia la nivelul epidermei (nailonul sau licra, de exemplu, nu permit ventilarea şi intensifică transpiraţia). Bumbacul este cel mai recomandat pe caniculă. Rochiile şi pantalonii din in sunt, de asemenea, o alegere bună. Faceţi tot posibilul ca astfel de materiale să predomine în garderobă. Nu uitaţi că nuanţele închise atrag lumina soarelui.

7. Îngrijiţi-vă picioarele

În zilele fierbinţi, picioarele dumneavoastră… trec printr-o perioadă dificilă. Sunt deseori umflate şi se irită cu uşurinţă. Pentru a preveni bătăturile, asiguraţi-vă că exfoliaţi cu regularitate epiderma şi aplicaţi creme de înmuiere a pielii care, suplimentar, împrospătează şi protejează împotriva veziculelor şi călcâielor crăpate. Achiziţionarea unui spray de împrospătare a picioarelor este, de asemenea, o idee bună.

8. Renunţaţi la fondul de ten dens

Vara, faţa nu are nevoie de produse dense şi nu suportă bine fondurile de ten de acoperire care, pur şi simplu, se scurg de pe faţă după câteva ore de purtare. Un fond de ten pulverulent, mineral este soluţia ideală care oferă un aspect frumos, calmează pielea şi o protejează împotriva iritaţiilor care pot apărea ca urmare a expunerii la soare.

9. Staţi la umbră

În zilele extrem de fierbinţi, menţineţi umbra în încăperile din casă – închideţi bine ferestrele pentru a preveni încălzirea pereţilor, mobilei şi podelei prin expunerea la lumina soarelui. Astfel, veţi minimaliza senzaţia de aer sufocant noaptea. Un ventilator şi un produs umidificator sunt o alegere bună; plasaţi-le în mijlocul casei sau camerei unde vă petreceţi cea mai mare parte din timp.

10. Faceţi duşuri

Nimic nu răceşte mai bine corpul decât un duş răcoritor (nu rece). Dacă este posibil, spălaţi corpul utilizând apă călduţă (preferabil, în jur de 25-35 grade Celsius). Optaţi pentru un gel de duş fără miros dulce; acesta ar trebui să fie proaspăt şi reconfortant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *