Cum să-ți cureți pensulele de machiaj? D.I.Y. spray dezinfectant pentru aplicatoarele de machiaj

Cel puțin o lună, toate accesoriile de make-up, cum ar fi periile, bureții, bigudiurile genelor, aplicatoare dar și părțile interioare ale capacelor cosmetice si pleoapelor trebuie să fie curățate. Care este motivul de a face acest lucru? În primul rând, în timp ce utilizați și aplicați produsele cosmetice pe fata, colectăm în același timp toate impuritățile adunate pe ten, de exemplu, bacterii, celulele moarte ale pielii sau sebum. Astfel de impurități rămân pe păr și există dedesubt un fond de ten sau umbre de ochi. În al doilea rând, pensulele de make-up stocate necorespunzător, de exemplu, într-o cutie deschisă, nu într-o pungă de machiaj, sunt expuse la praf. Important să se înțeleagă faptul că, într-un astfel de caz, o performanță de machiaj, combină cosmeticele cu praful adunat pe pensulele de machiaj și apoi se aplică amestecul pe față. În mod evident, geanta de make-up sau peria de machiaj trebuie să fie curățate de asemenea. Dar cum să facem acest lucru în mod corect?

makeupinstrumentclean1

În general vorbind, un spray dezinfectant de make-up poate fi cumpărat de la orice farmacie, în magazine cosmetice on-line sau de la drogherie. În mod evident, tot ceea ce trebuie să fie făcut este pulverizarea tuturor aplicatoarelor de țepi și punerea deoparte până acestea se usucă. Astfel, toate bacteriile sunt distruse.

Cea de-a doua metodă a curățării pensulelor de make-up este una mai tradițională. Se toarnă un lichid pentru îndepărtarea machiajului într-un castron sau creați un amestec de apă caldă și săpun. Apoi, puneți periile în vas în așa fel încât să prevină forma mânerelor care are contact cu substanțele lichide. După câteva ore, scurgeți periile cu ajutorul unui prosop de hârtie și lăsați-le să se usuce. Țineți minte, nu utilizați uscătorul de păr, deoarece aerul cald poate duce la deteriorarea țepilor.

Există totuși și o altă metodă de curățare a pensulelor. Nici nu trebuie să cumpărați un spray dezinfectant de pensule, dar nici să pregătiți o baie de apă sau săpun for accesorii în fiecare lună. Puteți crea propriul lichid pentru curățarea pensulelor de machiaj la domiciliu. Luați o sticla cu pulverizator. Desigur, asigurați-vă că sticla a fost spălată bine în prealabil. Apoi, se toarnă apă în interiorul (70%,) alcool sau gel dezinfectant puternic pentru spalarea mainilor (10%,) și un detergent de vase pentru spălarea mâinilor (10%). Se agită pentru a combina toate componentele. Acum, pulverizați un țesut si frecati firul de fiecare perie de machiaj și alte accesorii make-up pe care le dețineți și puneți deoparte pentru a le lăsa uscate și libere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *