Cum să obţineţi o piele cu aspect radiant?

Majoritatea femeilor visează la piele radiantă, odihnită, cu o culoare ca sărutată de soare. Aşa arătăm, de obicei, după ce ne întoarcem acasă din vacanţa de vară. Asta înseamnă că femeile care nu pleacă în vacanţă nu pot arăta aşa? Nu! Din fericire, există metode facile şi eficiente pentru a obţine o piele radiantă şi frumoasă! Care sunt acestea? Haideţi să aflăm!

Renunţaţi la utilizarea pudrelor sub formă de pulbere, de matifiere

De îndată ce se apropie vara, este recomandat să renunţăm la pudrele sub formă de pulbere şi cele de matifiere şi să revenim la acestea mai târziu, la venirea toamnei. De ce? Deoarece soarele arzător dezvăluie şi accentează efectul pudrelor dense la nivelul pielii. De aceea, este mai bine să le înlocuim cu un fond de ten lichid sau cu o cremă mai uşoară BB sau CC. Pentru a obţine o strălucire sănătoasă a pielii obrajilor, adăugaţi o picătură de ulei în fondul de ten aplicat în acea zonă. În orice caz, dacă aveţi tenul gras, în loc de a adăuga mai multe straturi de pudră, utilizaţi sugativă (puteţi, de asemenea, utiliza şerveţele obişnuite pentru a colecta excesul de sebum de la nivelul pielii).

Utilizaţi boostere

Boosterele sunt produse cosmetice care vizează menţinerea nivelului corespunzător de hidratare a pielii. Vara, apa se evaporă de la nivelul pielii mai rapid decât este pielea capabilă să o absoarbe, mai ales în cazul în care tenul are tendinţa de deshidratare. Prin urmare, este indicat să folosiţi câteva picături de ulei sau un ser pe bază de acid hialuronic în timpul rutinei de dimineaţă şi de seară. Primul va oferi pielii un strat care are capacitatea de a reţine umiditatea la nivelul epidermei, în timp ce ultimul va răcori şi împrospăta eficient tenul.

Utilizaţi produse de exfoliere delicate

Vara, când temperatura creşte considerabil, pielea „activează” un mecanism adiţional de protecţie, care constă în creşterea secreţiei de sebum. Astfel, pielea devine mai uleioasă la atingere şi îşi pierde culoarea sănătoasă. Dacă optaţi pentru un scrub cu acţiune delicată, care să conţină acizi de fructe, cel puţin o dată pe zi, preferabil dimineaţa, tenul ca căpăta o nuanţă rozalie şi un aspect mai proaspăt.

Curăţaţi-vă pielea ca femeile coreene

Metoda asiatică de curăţate a pielii durează mult timp, dar, cu siguranţă, merită utilizată. În acest caz, începeţi prin masarea unui ulei la nivelul tenului – acesta va colecta toate impurităţile şi reziduurile de machiaj. Apoi, aplicaţi un gel sau o spumă de curăţare diluate în apă pentru a îndepărta uleiul. Ştergeţi apoi faţa cu un toner şi apă de trandafir şi aplicaţi crema facială preferată. Astfel, circulaţia sanguină va fi îmbunătăţită, faţa va fi hidratată şi porii pielii se vor contracta, iar tenul va fi reîmprospătat.

Păstraţi crema în frigider

De cele mai multe ori, după trezire, pielea este umflată şi ternă. Acesta este rezultatul stazei limfatice, care, la rândul său, este consecinţa nopţilor fierbinţi de vară. Pentru a îmbunătăţi aspectul pielii, aplicaţi un prosop umezit cu apă rece, aproape îngheţată pe faţă, masaţi viguros şi aplicaţi o cremă bine răcită. Temperatura scăzută va reîmprospăta nuanţa pielii.

Utilizaţi creme de ochi farmaceutice

Cearcănele, ochii umflaţi şi liniile fine din jurul ochilor intensifică aspectul tern şi obosit al feţei. Pentru a preveni asta, cel mai bine este să aplicaţi un strat gros de cremă cu conţinut bogat în zona de sub ochi. Un astfel de produs are efecte benefice asupra pielii.

Aplicaţi un fond de ten cu o nunaţă mai închisă decât cea obişnuită

Fondul de ten utilizat de-a lungul iernii şi primăverii poate fi prea deschis pe timp de vară. Dar, atenţie: nu aplicaţi fondul de ten mai închis la culoare pe toată suprafaţa feţei, ci doar la nivelul zonelor de piele care sunt cele mai expuse la soare, şi anume, fruntea, pomeţii, bărbia şi nasul. Apoi, masaţi delicat fondul de ten la nivelul părţilor laterale ale feţei.

Bronz rapid şi durabil

Uneori, după ce aplicaţi un autobronzant şi aşteptaţi câteva ore pentru ca produsul cosmetic să acţioneze, efectele se dovedesc a fi diferite decât cele aşteptate. Din fericire, există diferite metode pentru a preveni acest lucru. O soluţie este de a utiliza un produs de „bronzare rapidă” care închide culoarea pielii imediat după aplicare. Datorită acestei proprietăţi, veţi putea să vedeţi unde este aplicat produsul şi dacă este uniform la nivelul pielii. Un alt beneficiu este abilitatea de a mări treptat intensitatea bronzului: dacă aţi aplicat un strat prea gros, spălaţi-vă corpul şi culoarea nu va deveni mai intensă. Iată aici şi alte metode pentru a obţine un bronz frumos:

Terapie cu acid în loc de scrub

Până în prezent, cosmetologii au recomandat exfolierea corpului cu substanţe îmbogăţite cu microparticule de netezire chiar înainte de aplicarea autobronzantului. În locul acestora, puteţi utiliza preparate pe bază de acizi de fructe, de exemplu, acid de migdale sau acid glicolic. Acestea nu doar uniformizează suprafaţa pielii, ci îi îmbunătăţesc şi culoarea. Este suficient să le masaţi seara, iar dimineaţa le puteţi îndepărta şi aplica un autobronzant.

Machiaj pulverizant de picioare şi balsamuri BB

Pentru a camufla vasele de sânge şi alte imperfecţiuni ale pielii, este recomandată utilizarea machiajului de picioare şi a unui balsam BB pentru corp. Imediat după aplicarea la nivelul pielii, veţi obţine un aspect ca sărutat de soare, iar capilarele dilatate, contuziile şi cicatricile vor fi acoperite. În plus, pielea devine califelată şi netedă, iar picioarele par, optic, mai subţiri.

Toner şi auto-bronzant

Acest duo vă permite să obţineţi un bronz frumos la nivelul picioarelor şi decolteului. În acest scop, ştergeţi corpul cu o dischetă din bumbac îmbibată într-un toner şi, după uscare, aplicaţi cu atenţie un balsam de bronzare sau o loţiune autobronzantă. Astfel, pielea va avea un pH corespunzător şi va deveni mai netedă, mai bine hidratată şi bronzată uniform.

Produse bogate în betacaroten pentru o culoare mai fumoasă a pielii

Pentru a obţine o piele aurie, este recomandat să consumaţi produse bogate în betacaroten şi licopen, precum napi, caise, morcovi şi roşii, de cel puţin trei ori pe zi. Datorită coloranţilor din conţinutul acestora, pielea va căpăta treptat o nuanţă frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *