10 aplicări ale cosmeticelor pe bază de vaselină despre care nu ştiaţi

Suntem foarte interesate de produsele universale deoarece acestea înlocuiesc multe alte produse cosmetice. Similar uleiurilor naturale, vaselina are numeroase utilizări despre care multe dintre dumneavoastră nu aveţi nicio idee. Care sunt proprietăţile vaselinei cosmetice?

Vaselina a devenit preferata multora – o folosim pentru îngrijirea buzelor crăpate, coatelor uscate sau a genelor. Mulţi producători (precum Vaseline) lansează game de produse, concepute exclusiv pe bază de vaselină. Ştiaţi ce ascunde acest produs simplu?

Despre ingredient. Ce este vaselina?

Vaselina este un produs secundar a distilării petrolului. Probabil că multe dintre dumneavoastră credeţi că are un miros neplăcut. Nimic mai greşit. Vaselina este o substanţă incoloră, densă şi inodoră cu super beneficii. Aceasta se poate găsi în diferite forme – există vaselină cosmetică, vaselină medicală şi vaselină industrială. Referitor la beneficiile de înfrumuseţate, vaselina cosmetică este, evident, cea mai importantă.

Calităţile vaselinei

Străbunicile noastre ştiau cum acţionează vaselina. În prezent, acest ingredient este relativ uitat, totuşi, îi redescoperim proprietăţile. Dorim să ştim ce beneficii de înfrumuseţare oferă deoarece este un înlocuitor economic, uşor disponibil şi universal pentru alte produse cosmetice.

  • Hidratează, sigilând umiditatea în piele.
  • Protejează împotriva temperaturilor scăzute.
  • Netezeşte pielea, conferindu-i un aspect mătăsos.
  • Previne apariţia zonelor de piele uscată.
  • Face pielea mai puţin aspră şi ternă.
  • Ajută la vindecarea mai rapidă a leziunilor.

Ştiaţi că…

… vaselina nu se absoarbe în piele? Aceasta acţionează doar la suprafaţă deoarece nu are capacitatea de a pătrunde epiderma şi mucoasa. De aceea, vaselina este folosită frecvent ca bază în unguentele de vindecare şi în cremele de protecţie. Menţinându-se la suprafaţa pielii, vaselina acţionează ca un scut.

10 utilizări de înfrumuseţare ale vaselinei

Nu ştiţi cum să utilizaţi vaselina în rutina dumneavoastră de înfrumuseţare zilnică? Aveţi un borcan mic care stă pe raft şi strânge praful? Aceasta înseamnă că nu cunoaşteţi posibilităţile de utilizare ale vaselinei în îngrijirea frumuseţii. Este timpul să aflaţi!

1. Cremă de picioare pe bază de vaselină

Picioarele noastre sunt expuse la o mulţime de situaţii care pot deteriora pielea în fiecare zi. Călcâiele încep să arate ca o răzătoare, foarte uscate şi aspre. Veziculele şi iritaţiile încep să apară. Vaselina ajută la combaterea acestor probleme şi are efecte mai bune decât multe creme de picioare. Cum se utilizează? Aplicaţi un strat gros de vaselină la nivelul picioarelor, menţineţi produsul la nivelul pielii cu ajutorul unei perechi de ciorapi şi lăsaţi să acţioneze peste noapte. În timp ce dormiţi, vaselina acţionează ca cel mai bun tratament de înmuiere a pielii.

2. Balsam de gene pe bază de vaselină

Multe femei menţionează proprietăţile vaselinei de stimulare a creşterii genelor. Nu este cu totul adevărat, acest ingredient nu poate înlocui un ser de creştere a genelor de calitate superioară. Cu toate acestea, puteţi folosi vaselină între tratamentele cu ser de gene pentru a menţine hidratarea, îmbunătăţi elasticitatea şi adăuga strălucire genelor.

3. Loţiune de corp pe bază de vaselină

Tratarea zonelor problematice ale corpului fără efort este una dintre cele mai frecvent menţionate beneficii ale vaselinei. Aceasta înmoaie instant şi netezeşte pielea coatelor şi genunchilor – zonele de piele lipsite, cel mai frecvent, de hidratare suficientă. O mulţime de balsamuri au la bază vaselină, reducând senzaţia de uscare şi aspectul tern al pielii, făcând pielea moale la atingere.

4. Produs de exfoliere a pielii pe bază de vaselină

Toate calităţile menţionate ale vaselinei ne oferă posibilitatea să înaintăm cu un pas. Încercaţi să folosiţi vaselină ca bază pentru scuburile DIY – amestecaţi vaselină cu sare de mare, zahăr brun, ovăz sau seminţe de zmeură. Pentru o mai bună nutriţie, îmbogăţiţi scrubul cu uleiul preferat, e.g. ulei de argan sau ulei de migdale dulci.

5. Produs de înmuiere şi eliminare a cuticulelor pe bază de vaselină

Fără îndoială, vaselina are capacitate de înmuiere a pielii. Acesta este un beneficiu imens, care poate fi utilizat şi în manichiură (pentru tratarea mâinilor şi unghiilor). Masând vaselină la nivelul cuticulelor, le veţi înmuia, acestea devenind mai uşor de îndepărtat; pielea din jurul unghiilor nu va fi afectată de iritaţii.

6. Balsam de buze pe bază de vaselină

Cele mai bune balsamuri pentru buze crăpate sunt pe bază de vaselină. Chiar dacă acestea conţin o mulţime de substanţe adiţionale, e.g. vitamine, uleiuri, extracte, efectele incredibile sunt datorate vaselinei. Aplicată la nivelul buzelor, vaselina asigură protecţie împotriva frigului şi reduce eficient deshidratarea. Astfel, buzele nu mai sunt uscate sau crăpate. În schimb, acestea devin moi, netede, hidratate şi radiante.

7. Demachiat pe bază de vaselină

Din moment ce puteţi folosi uleiuri pentru îndepărtarea machiajului, de ce să nu încercaţi vaselină în acelaşi scop? Formula sa uleioasă îndepărtează în mod facil machiajul rezistent la apă. Vaselina previne iritaţiile, elimină impurităţile, oferind hidratare pielii şi genelor. Vaselina ca alternativă la produsele de demachiere merită, cu siguranţă, testată.

8. Ceară de sprâncene pe bază de vaselină

Vă confruntaţi cu probleme la aplicarea machiajului de sprâncene? În loc de a cumpăra ceară de sprâncene costisitoare din farmacii, încercaţi vaselină. O cantitate mică din acest ingredient vă permite să conturaţi şi stilizaţi cu uşurinţă sprâncenele, accentuând aspectul lucios şi întărind şi îndesind sprâncenele.

9. Unguent tatuaj pe bază de vaselină

Persoanele tatuate ştiu foarte bine cât de importantă este îngrijirea pielii în zona tatuată. Neîngrijită, pielea tatuată se usucă rapid şi designul începe să se estompeze, căpătând un aspect inestetic. Puteţi utiliza, desigur, creme profesionale de tatuaj, dar vaselina merită o primă încercare. Nu numai că protejează împotriva factorilor externi (menţinând saturaţia pigmentului la acelaşi nivel), dar şi ajută la vindecarea leziunilor, adaugă fineţe şi calmează iritaţiile.

10. Mască de păr pe bază de vaselină

Acest ingredient subapreciat nu oferă efecte minunate doar în îngrijirea pielii. Este un remediu de succes şi în îngrijirea părului – protejează vârfurile părului şi sigilează umiditatea, dar trebuie să reţineţi că o cantitate prea mare poate îngreuna părul. Iată o soluţie – amestecaţi vaselină cu uleiuri naturale şi aplicaţi, mai ales, în zona scalpului, nu pe lungimea firului de păr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *